Hot Yin Yang Yoga Teacher Training

In september 2019 starten wij weer met de erkende Hot Yin Yang Yoga Teacher Training. Deze 200-uurs opleiding is uniek in Nederland. Deze opleiding leidt cursisten op tot volwaardige yogadocenten op het gebied van Hot Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa/Flow Yoga en Yin Yoga. Het is dus een combinatie-opleiding van verschillende vormen van yoga. Hierdoor kan de cursist(e) na het volgen van deze opleiding op een veilige en verantwoorde manier verschillende yogavormen doceren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Techniek en training van yogahoudingen uit de Hatha Yoga, Yin Yoga en Ashtanga Yoga
 • Theorie en praktijk m.b.t. zonnegroet A & B uit de Ashtanga Yoga
 • Pranayama (ademhalingstechieken)
 • Meditatie
 • Chanting
 • Opbouw van een (hot) yin , yang of yin yang yogales
 • Communicatie (verbaal en non-verbaal)
 • Differentiëren van yogahoudingen en differentiëren van een yogales
 • Lesgeven in een warme ruimte
 • Anatomie
 • Chakra's en meridianen
 • Filosofie
 • Het veilig doceren van een yogales.

Deze Hot Yin Yang Yoga Teacher Training is erkend door de Yoga Alliance. Elke cursist(e) krijgt na het positief afronden van deze opleiding een certificaat waarmee hij/zij zich kan aanmelden bij de Yoga Alliance voor een RYT-200 certificering. Voor meer informatie hierover: https://www.yogaalliance.org/SchoolPublicProfile?sid=4574&lid=5665

De opleiding wordt verzorgd door Esther van 't Wout. Esther heeft verschillende internationale certificeringen (E-RYT 500® en YACEP®) en is aangesloten bij de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland). Tevens is Esther al 24 jaar werkzaam als docente in het Voortgezet Onderwijs. 

De opleiding wordt gegeven in één van de studio's van Hot Yoga Place in Rotterdam. Beide studio's zijn gevestigd in Rotterdam-Schiebroek en zijn goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. In de omgeving van Hot Yoga Place is het parkeren gratis.

Voor deze unieke opleiding zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Wij adviseren dan ook om niet te lang te wachten met inschrijven. Een plaats is pas gegarandeerd na betaling van het lesgeld (volledige bedrag, of eerste termijn van de betalingsregeling).

Wil je je inschrijven voor deze unieke Hot Yin Yang Yoga Teacher Training? Vul dan onderstaand formulier in en voldoe de (aan)betaling, dan is je plaats gegarandeerd:

Online inschrijven

Betaling in termijnen of in één keer*
This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt voor je aanmelding voor de Hot Yin Yang Yoga Teacher Training. Vergeet niet om je aanmelding compleet te maken, door onder dit formulier je gepaste betalingskeuze te selecteren en je betaling via Ideal af te maken. Je ontvangt zo spoedig mogelijk meer informatie.

Betalen in termijnen? Klik hier om je aanbetaling veilig via Ideal te doen.

Betalen in één keer? Klik hier om het lesgeld veilig via Ideal te voldoen.

Opleiding verdeeld over 28 lesdagen op zaterdag:

Deze Hot Yin Yang Yoga Teacher Training start in september 2019.

Deze allround yogadocentenopleiding bevat 28 lesdagen van 13.00 - 18.00 uur.

Verder is het volgen van (minimaal) 10 hot yoga lessen, het observeren en het assisteren van (minimaal) 1 les een verplicht onderdeel van de opleiding. 

De cursist(e) onvangt het door de Yoga Alliance erkende diploma na een aanwezigheid van minimaal 80% van de lesdagen, het positief afronden van het theorie- en praktijkexamen. Het inleveren van het boekverslag voor de filosofie-opdracht en het inleveren van het reflectieverslag. Het volgen van de 10 hot yoga lessen bij een E-RYT® 200 yogadocent(e), het observeren en het assisteren van één hot yoga les. Samen met het huiswerk vormt dit de erkende 200-uurs opleiding van onze Hot Yoga Academie.

Lestijden: 13.00 - 18.00 uur

Lesdag: Zaterdag

Lesdata:

We starten op zaterdag 14 september en de lesdagen zijn om de 2 weken. De lesdagen vallen dus in de 'oneven' weken. Er zijn geen lesdagen tijdens de schoolvakanties van de regio Rotterdam. Tevens zijn er geen lesdagen tijdens nationale feestdagen. Het examen zal plaatsvinden in juni 2010. De gehele opleiding zal dus 10 maanden in beslag nemen. 

Kosten:

€ 1750,- + 21% BTW € 367,50 = € 2117,50 (Bij betaling in één keer en vóór 1 augustus 2019)

€ 1900,- + 21% BTW € 399,- = € 2299,- (Bij betaling in 4 termijnen of in één keer op/na 1 augustus 2019 maar vóór de 1e lesdag)

Bij betaling in termijnen geldt de volgende regeling:

€ 500,- aanbetaling bij aanmelding

€ 600,- vóór de 1e lesdag

€ 600,- voor de 10e lesdag

€ 599,- voor de 20e lesdag

Deze kosten zijn inclusief reader en studiewijzer. Het gebruik van YogiTea is ook inbegrepen.

De kosten voor de studieboeken zijn bijkomende kosten en bedragen ongeveer € 50,-.

Aanmelden en/of meer informatie gaat via 06-49270963 of [email protected]